Vi vill inte göra som alla de andra

Vi vet att rekryterare kan vara lite tråkiga. Därför visste vi från början att vi inte ville bli som de andra – och det blev vi inte heller.

Vi vill skapa en ny modell för framtidens IT-rekrytering

Egentligen är det väldigt enkelt, vi vill göra det enklare för företag att rekrytera, utbilda och utveckla framtidens IT experter. Tillsammans med hundratals juniora och seniora IT-talanger har vi byggt ett pålitligt och levande ekosystem som drivs av viktiga idéer och människor som kan förverkliga dem. Det är ett koncept som är öppet för alla men som stödjer nytänkande, komplexitet och flexibilitet utan att fastna i traditionella processer.

Det började en solig måndag, eller var det en tisdag?

Efter många år i branschen såg vår grundare och VD Fredrik en växande frustration i företagens jakt på IT-kompetens. Han insåg att de traditionella strategierna för att förvärva, utveckla, engagera och få igång juniora och seniora topptalanger inte längre fungerade. Istället föreslog Fredrik att han själv kunde utbilda och coacha kandidaterna utifrån företagens behov för att accelerera processen, och detta var dagen som Cilbuper föddes.

Nyfikna

Vi är övertygade om att nyfikenhet är det som driver utveckling och innovation. Att vara nyfiken är resultatet av genuin passion, uthållighet och en hunger att lära. Vi nöjer oss aldrig med ”det går inte” utan vi söker nya svar och skapar nya sätt att lösa de utmaningar vi ställs inför.

Modiga

Att vara modiga handlar om att våga vara annorlunda och att pröva nya saker. Det krävs mod för att utmana traditionella sätt och skapa nya lösningar men det är endast genom att vi flyttar oss bortom vår trygghetszon som vi kan växa både som personer och som företag.

Schyssta

Det är inte svårare än så. Människorna som arbetar med oss är vår värdefullaste resurs och därför behandlar vi alltid varandra med värme, respekt och tillit. För oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån så ska man alltid känna dig hemma här hos oss, inga undantag.

Vår vision

Oavsett vad nästa generation av innovationer kommer bestå av så kommer den att uppnås av människor som kan kombinera teknikens oändliga möjligheter med nyfikenhet, nytänkande och mod. Vår vision är att bidra till denna framtid genom att hitta, utveckla och engagera dessa personer. 

Vår mission

Föreställ dig en värld där ingen trodde på förmågan hos människor som Bill Gates, Larry Page eller Kai-Fu Lee och aldrig gav de möjlighet att utvecklas. Framtiden är de möjligheter vi skapar och därför är vår mission enkel- vi vill ge fantastiska människor möjlighet till att göra fantastiska saker.

Pingisbord och roliga AWs räcker inte längre

Tiden är kommen. Idag måste du lyssna på vad dina framtida medarbetare efterfrågar för att få tillgång till de främsta IT-talangerna – och utveckling är en av de viktigaste faktorerna i valet av arbetsgivare. Efter många år i branschen vet jag att det finns ett enormt driv och en stor potential i juniora utvecklare. 

Företag efterfrågar erfarenhet, medan IT talanger, redo att hugga in, har svårt att hitta sin dröm arbetsgivaren trots att deras kompetensområden är några av de mest efterfrågade. Vad vi erbjuder är ett framgångsrikt koncept där både våra kunder och kandidater utvecklas och frodas genom samarbete, mentorskap och utbildning. Med facit i hand är det verkligen en Win-Win när våra kunder vågat satsa på juniorer som både vill och kan hjälpa de att uppnå sina mål. 

"Ett av de största problemen idag är att hitta personer med rätt kompetenser. Universiteten kan inte hålla takt med den tekniska utvecklingen samtidigt som rekryteringsprocesserna blir allt mer komplexa– men det är just detta problemet vi är här för att lösa"