De har hjärtat på rätt ställe

Cilbuper anordnade en SCRUM-utbildning och konferens för konsulter och anställda på Stenungsbaden i höstas. Förutom utbildning var det gott om god mat, spa och träning. Vi tog tillfället att stretcha och prata lite med Louise Fernholm, en go och driven tjej som sprider massor med positiv energi i gänget: 

Hej Louise, vad intressant och spännande att få träffa och intervjua dig. Skulle du kunna berätta lite om dig själv och vem du är?

Hallå! Kul att träffa dig med, ja du vilken bra fråga. Vem är jag…

Jag är en fotbollstjej från Sjuhärad, närmare bestämt Fritsla. Där har jag vuxit upp tillsammans med min familj, vänner och sport i alla dess former. Numera trivs jag bäst på gymmet eller på läktaren med en kaffe.

Resa och bekanta mig med andra kulturer och människor har alltid legat mig varmt om hjärtat, så jag åker gärna iväg på weekendresor i Sverige och Europa, upptäcker nya platser det tycker jag är ett lagom avbrott i vardagen. Annars hämtar jag all min energi med mina vänner vi har ofta middagar tillsammans och trivs jag som bäst när det är fullt hus annars så tränar jag. Träning tycker jag är skitkul! Just nu håller jag på med svensk klassiker och nu har jag bara Lidingöloppet kvar.

Vad gör du idag och hur har din karriärväg sett ut?

Jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor. Men efter gymnasiet mitt i stundande finanskris flyttade jag över till England i ett par månader innan jag kom på att jag ville studera. Då offentlig förvaltning för att senare byta till Energiekonomprogrammet på Campus Varberg, där jag tog min kandidatexamen i ekonomi. Helt fantastiska år där jag bland annat fick vara med och driva studentföreningen WEST, hålla föredrag för företagare genom EMC (energi och miljöcentrum) om vad vi studenter vill få ut av arbetslivet till att klättra upp i div 2 med Varbergs BoIs damlag i fotboll.

Efter min examen tog jag båten med allt jag ägde till Danmark och staden Ålborg för att arbeta som Business Support på Neas Energy A/S. Fantastiskt kul och lärorikt att få arbeta internationellt men framförallt lära sig att räkna på danska, vem hade kunnat tro det! Utöver det fick jag även använda kunskapen från studierna rent praktiskt, i den rollen var jag främst ett säljstöd och jobbade mestadels med offerter, kontrakt, marknadsanalyser, framtagande av nya produkter och marknadsmaterial.

Efter 1,5 år fick jag erbjudande om en tjänst hemma i Sverige och jag saknade närheten till familj och vänner så jag flyttade hem till Göteborg för att börja arbeta som Account Manager inom rekryteringsbranschen. Där hjälpte jag arbetsgivare att hitta unga drivna medarbetare och träffade även Fredrik som höll på att starta upp Cilbuper. Jag är en lagspelare och har alltid älskat att se andra lyckas och hitta bra matchningar, under tiden fick jag lära mig allt om bemanning och rekrytering, hur svårt det är att hitta den rätta matchningen mellan kandidat och arbetsgivare och framförallt att göra det inom IT. Det jag tycker Cilbuper gör annorlunda i branschen är att Cilbuper ser potentialen i människor dessutom kan och vill dem utveckla personerna åt rätt håll. Med rätt medel, ett koncept som är skräddarsytt arbetsgivare och kandidat emellan. Det tycker jag att Cilbuper är riktigt duktiga på!

“Cilbuper ser potentialen i människor dessutom kan och vill dem utveckla personerna åt rätt håll.”

Är du intresserad av teknik också?

Jag är ju ingen IT-person, men jag tycker IT är superintressant. Idag konsultar jag som biträdande projektledare hos kunden i ett program som innebär att nu tar vi de första stegen i att digitalisera vården. Här lär jag mig nya saker varje dag av alla mina kompetenta kollegor jag har runt mig och tiden går verkligen fort när man har roligt. Cilbuper har varit stöttande i hela processen och givit mig möjligheten att utbilda mig inom områden jag tycker är intressanta som scrum, projektledning och framöver även UML och informationsarkitektur. Cilbuper är bra på att hitta unga och duktiga personer, ge dom en möjlighet att få en bra mentor och ett bra ledarskap, för att de fort ska kunna utveckla sig till nästa nivå i sina karriärer. Det har vart nyckeln till att jag fått möjligheten att som konsult även utvecklas i nya roller. Det är ett riktigt bra sätt att arbeta med kompetensförsörjning för företagen samtidigt som konsulterna får praktisk erfarenhet, jobbar och är produktiva. Det är ett sjukt bra sätt för arbetsgivare att arbeta med sin kompetensförsörjning.

“Cilbuper är bra på att hitta unga och duktiga personer, ge dom en möjlighet att få en bra mentor och ett bra ledarskap, för att de fort ska kunna utveckla sig till nästa nivå i sina karriärer.” 

Hur är Cilbuper för dig som konsult då?

Cilbuper är det personliga och nära bolaget där framförallt personerna bakom varumärket är det som jag tycker om. De har hjärtat på rätt ställe och som vill det bästa för alla parter. Jag har fått chansen att utveckla mig inom områden som jag vill bli bättre på och där jag hade som ambition att höja min egen kompetens samtidigt som resultatet även blir att projektet hos kunden kommer arbeta fram en agil projektmetod. Stämningen är alltid väldigt välkomnande, familjär och vänlig dessutom har vi väldigt kul tillsammans det är något som är väldigt viktigt för mig.

Vad gör du om fem år tror du? Om fem år.

Det finns många intressanta områden jag skulle kunna tänka mig att arbeta inom i framtiden. Nu vill jag fortsätta lära mig mer om digitalisering och dess komplexitet, hitta lösningar och fördjupa mig inom IT och informationsarkitektur samtidigt som jag kan utvecklas som projektledare. Att driva och utveckla människor har alltid varit en hobby för mig inom fotbollsvärlden som tränare och under studietiden som representant i WEST. Det hoppas jag kunna få fortsätta att göra även i framtida yrkeslivet gärna som mentor, projektledare och få vara med och bygga organisationer. Jag har påbörjat resan med Cilbuper och jag är säker på att det kommer fortsätta så.

Grymt! Tack för att du svarade på mina frågor. Lycka till med uppdragen och med Lidingöloppet!

Tack och tack själv!